Agenda

12 mei 2012
Kennesmakingsdag met SkiŽn bij Snowworld in Zoetermeer.
Wederom organiseert de NVSV (Nederlandse Visueel-gehandicapten Ski Vereniging, www.nvsv.nl ) een kennismakingsdag. Deze kennismakingsdag is bedoeld voor zowel kinderen als volwassenen die blind of slechtziend zijn. Zij kunnen op deze activiteit (hernieuwd) kennismaken met het skiŽn. De dag vindt plaats op zaterdag 12 mei 2012 bij Snowworld in Zoetermeer.
Lees verder

1 juli 2011
CARS 2 eerste animatiefilm met audiodescriptie in Nederland ooit.
Ede Ė Op 6 juli aanstaande gaat de nieuwe Disney/Pixar film CARS 2 in premiŤre. De film is dankzij de Vereniging Bartimťus Sonneheerdt voorzien van audiodescriptie. Vanaf 6 juli kunnen zij samen met hun ziende vrienden en familieleden de film met audiodescriptie gaan zien in Cinemec in Ede en in City/Movies in Utrecht.
Lees verder

22 juni 2011
Sportkamp voor blinde en slechtziende jongeren.
Van vrijdag 16 september, ís avonds t/m zondag 18 september vindt er een sportkennismakingskamp plaats in Apeldoorn. Dit sportkamp wordt georganiseerd door de NVBS in samenwerking met NOC*NSF en haar aangesloten nationale sportbonden. Deze bonden ondersteunen speciaal sportbeoefening door sporters die blind of slechtziend zijn.
Lees verder

Zaterdag 22 januari 2011
Ziende(R)ogen, Landelijke Slechtziendendag NVBS.
Van 10.30 - 15.30 uur in het Driestar Educatief College, Burgemeester Jamessingel 2 in Gouda.
Met Workshops, Columnwedstrijd Rondom Zien en diverse sprekers.
Lees verder

Zaterdag 27 november 2010
Jaarlijkse FOVIG-familiedag. Dit jaar is de locatie Polysport in Dieren.
Aanmelden:
Dit kan tot en met 16 november 2010 op info@fovig.nl of per post (zie voetnoot uitnodiging voor het adres). Van sommige ouders missen we nog het email-adres, afmelden is ook gewenst.
Kosten:
De bijdrage voor leden is 10 euro p.p. en voor kinderen t/m 12 jaar 5 euro. (Voor niet-leden kost de dag 25 euro p.p en kinderen t/m 12 jaar 10 euro). Voor meer informatie: mail naar info@fovig.nl

16 oktober 2010
De Fiep Westendorp Foundation geeft een zwartdruk-braille-voorleesboekje cadeau.
Een "gewoon" Jip en Janneke boek is zo bewerkt dat de blinde kinderen beschikken over voelbare tekeningen en tekst in braille en dat ouders, grootouders, broertjes en zusjes, begeleiders of leerkrachten tegelijk over de gedrukte tekst beschikken. Samen lezen wordt zo mogelijk en leuk.
Lees verder


15 juni 2010
Visueel beperkte en ziende kinderen spelen samen.
Het Oogziekenhuis Rotterdam, Het Oogzorgnetwerk, Koninklijke Visio en de Rotary Club Rotterdam organiseren op dinsdag 15 juni voor de vijfde keer de Oogspelen. De Oogspelen 2010 vindt plaats in de tuin van Het Oogziekenhuis Rotterdam en brengt ziende en blinde of slechtziende kinderen van acht tot twaalf jaar spelenderwijs met elkaar in contact. Kinderen die in de week de Week "Oog voor het Kind" van 14 tot en met 18 juni het Oogziekenhuis Rotterdam bezoeken, kunnen in deze week aan verschillende activiteiten deelnemen.
Lees verder


Woensdag 2 t/m Zaterdag juni 2010.
Supportbeurs Jaarbeurs, Utrecht
Support, een evenement dat u niet mag missen! Met 25.000 bezoekers is Support het grootste evenement in de Benelux voor iedereen met een fysieke beperking, hun omgeving en mensen die beroepshalve te maken hebben met de beperkingen die fysieke handicaps kunnen opleggen. Support biedt u zicht op de nieuwste trends en technieken. Compleet, branchebreed en representatief.
U kunt zich hier registreren voor een gratis toegangskaart: http://www.databadge.net

zaterdag 24 april 2010
De NVSV (Nederlandse Visueel-gehandicapten Ski Vereniging) organiseert een kennismakingsdag skiŽn in Zoetermeer.
Deze kennismakingsdag is bedoeld voor zowel kinderen als volwassenen die blind of slechtziend zijn. Zij kunnen op deze manier kennis maken met het skiŽn. De dag vindt plaats op zaterdag 24 april 2010 bij Snowworld in Zoetermeer. Er zal gelegenheid zijn om ongeveer een uur op de indoor skibanen van Snowworld te skiŽn. De visueel gehandicapten krijgen ťťn-op-ťťn privť les. Goedziende familieleden die mee komen, kunnen vrij skiŽn. Gedurende de dag zal er tevens voorlichting worden gegeven over het wintersporten door blinden en slechtzienden, de wintersportreizen van de NVSV en zal er gelegenheid zijn om de ervaringen te vernemen van deelnemers aan de NVSV-wintersportreizen in het afgelopen seizoen 2009-2010.
Wil je hier meer over weten. Kijk dan op www.nvsv.nl

28 t/m 30 januari 2010.
ZIEZO-BEURS 2010
De Ziezo-beurs van 2010 wordt gehouden van donderdag 28 t/m zaterdag 30 januari 2010.
Expo Houten, Meidoornkade 24, 3992 AE Houten, open van 10.00 tot 17.00 uur (za. tot 16.00 uur)
Meer informatie op:http://www.oogfonds.nl/ziezo/